IUM Interactive

Velkommen til mediabureauet IUM's blog om interaktiv markedsføring. IUM Interactive vil her løbende blogge stort og småt. Blog'en omhandler bla. viral markedsføring, banner markedsføring, mobil markedsføring, e-mail markedsføring og community markedsføring. Abonnér på vores blog på følgende RSS-feed http://iuminteractive.blogspot.com/rss.xml

tirsdag, august 23, 2005

Søgemaskinerne bliver mere og mere lokale, virtuelle og brugerafhængige

Konkurrencen mellem de store internationale søgemaskiner spidser til og der produktudvikles som aldrig før. Alle forsøger at komme op med det ultimative interface og den algoritme, som giver de mest "rigtige" resultater. Tendensen er i øjeblikket "lokale" resultater afbilledet på geografiske kort. Først indgik Google en aftale med NASA om brug af deres satellitbilleder til deres Google Earth (http://earth.google.com/) og kort tid efter fulgte MSN Search trop med deres MSN Virtual Earrth (http://virtualearth.msn.com). Begge tjenester virker pt. kun i USA, men det er planen at begge skal udbredes til hele verden.



Senest har Yahoo.com taget et meget spændende skridt og kombineret deres lokale søgeresultater med et form for community, hvor brugerne kan komme med kommentarer til hinanden. I den simpleste form er det anmeldelser af websites og f.eks. restauranter, sådan som det ses her http://local.yahoo.com/results?p=restaurant&csz=bellport%2C+ny&sm=Yahoo%21+Search&fr=FP-tab-lcl-t&toggle=1&cop=&ei=UTF-8. Mere avanceret betyder det, at søgeresultaterne vil blive påvirket af brugerkommentarerne, brugeranmeldelserne, af brugernes egen adfærd, og af adfæren hos andre brugere i lokalområdet. Også Google må formodes at være på vej med community-tilpassede søgeresultater, idet selskabet for nyligt opkøbte Meetroduction, som netop er et firma med speciale i "location-aware social networking software". Der er heller ikke noget der taler imod, at MSN kommer til at gå samme vej.

Det bliver utroligt spændende at følge søgemaskinernes udvikling internationalt og på det danske marked. Der bliver store muligheder for annoncører for virkeligt at komme ind under huden på brugerne i de opbyggede communities, men samtidigt er faren også, at brugerne påvirker og stoler på hinanden. Det vil endnu mere end idag være vigtigt at tale til brugerne på den rigtige måde, med det rigtige budskab og produkt, på det rette tidspunkt og i den rette dosis. Word of mouth bliver afgørende.

Af: Christian Strand

1 Comments:

Send en kommentar

<< Home