IUM Interactive

Velkommen til mediabureauet IUM's blog om interaktiv markedsføring. IUM Interactive vil her løbende blogge stort og småt. Blog'en omhandler bla. viral markedsføring, banner markedsføring, mobil markedsføring, e-mail markedsføring og community markedsføring. Abonnér på vores blog på følgende RSS-feed http://iuminteractive.blogspot.com/rss.xml

onsdag, maj 03, 2006

Store ting i vente fra MSN Search

Christopher Payne - MSN Vice President of Search - holdt et interessant indlæg om hvad vi kan forvente os af MSN Search i den nærmeste fremtid. Desværre er det ting vi sandsynligvis først kommer til at se i Danmark om et års tid. Alligevel synes jeg det er værd at dvæle lidt ved hvad fremtiden bringer indenfor search.

MSN's strategi er at de vil levere svar på spørgsmål og ikke bare en lang liste af links. Det lyder flot, men det ser ud til at de har noget at have det i. Fremgangsmåden er at lave en algoritme der forstår og forudser en brugers tanker (e.g. hvad ønsker brugere som søger på ordet "cricket" lige præcis information om...insektet, sporten eller noget helt andet?). Derudover skal search bredes længere ud end kun nettet og også indbefatte f.eks. akademiske databaser osv.

Der fokuseres på forskellige områder samtidigt. Først har vi den traditionelle MSN Search, som er den service, der først og fremmest skal kunne svare på konkrete spørgsmål. Det virker allerede for den amerikanske version, som suger data fra bla. Microsoft Encarta. Prøv f.eks. at gå ind på http://search.msn.com og skriv "what is the population of denmark". Søgemaskinen giver dig udover en række links også et konkret svar...5.450.661!

Det rigtigt revolutionerende ser dog ud til at blive search funktionen i Windows Live (tjek beta versionen på www.live.com). Den bliver helt fantastisk brugervenlig og det kan bla. nævnes at man ikke skal klikke "next page" men blot blive ved med at scrolle ned i skærmen...den funktion kaldes "smart scroll".

I Windows Live opererer Microsoft med forskellige søgefunktioner, hvor de mest spændende ser du til at være Local, Academic og Image. Image giver brugeren mulighed for at interagere med billedresultaterne på en helt ny brugervenligmåde og Academic giver let adgang til abstracts, bibliografier osv. på akademiske papers og bøger. Mest spændende er dog Local som ser ud til at blive den killer app der kan tage livet fuldstændigt at primitive lokale søgetjenester som Krak og DGS. Local giver satellitbilleder helt ned på gadeniveau på byer i hele verden...altså det som Google Earth har gjort et stykke tid. Microsoft tager så det hele et stykke længere og giver også brugerne mulighed for at tage et fugleperspektiv at forskellige bygninger...som bruger kan man selv rotere og zoome billedet. Endvidere tester man i øjeblikket en funktion hvor man kan tage e tur i en bil helt nede på gadeniveau. Al grafikken kan selvfølgelig kombineres med søgninger.

Sidst men ikke mindst har Microsoft gjort op med deres proprietary kildekode politik og har udviklet deres search i en form for open source miljø. Brugerne kan selv videreudvikle deres egne søgemaskiner og dele dem med resten af verden. Som eksempel så vi en "conservative" og en "liberal" søgemaskine, som gav resultater biased imod de respektive politiske tilhørsforhold. Det er altså starten på at få styr på den information overload som vi dagligt udsættes for og som må formodes at blive endnu mere udtalt i fremtiden med RSS-feeds.

Af: Christian Strand