IUM Interactive

Velkommen til mediabureauet IUM's blog om interaktiv markedsføring. IUM Interactive vil her løbende blogge stort og småt. Blog'en omhandler bla. viral markedsføring, banner markedsføring, mobil markedsføring, e-mail markedsføring og community markedsføring. Abonnér på vores blog på følgende RSS-feed http://iuminteractive.blogspot.com/rss.xml

fredag, juli 24, 2009

Fremtiden med Augmented Reality

Vi har tidligere her på bloggen omtalt fænomenet Augmented Reality (AR)...og som månederne er gået er vi kun blevet endnu mere begejstrede. AR har i mellemtiden udviklet sig fra blot at være 3D gengivelser af fysiske elementer til at være interaktive oplevelser og berigende virtuelle applikationer. For en god ordens skyld, så defineres AR som kombinationen af computerskabt data og real world data sådan at computerskabt grafik blendes ind i billedmateriale fra den virkelige verden i real time. Vi har samlet et lille udpluk af nogen af de bedste cases, der viser hvad AR egentlig kan bruges til og hvad vi kan forvente os i den umiddelbare fremtid.

Det svenske softwarehus The Astonishing Tribe er pt igang med at udvikle Augmented Reality ID, som er et AR koncept for mobiltelefoner der benytter sig af face recognition teknologi. Idéen er at man med sit mobilkamera kan fokusere på en person, hvorefter man på telefonen bliver præsenteret for en masse data som den pågældende person har valgt at dele - det kan være alt fra simple kontaktoplysninger til applikationer og medieindhold. Filmen nedenfor demonstrerer konceptet i brug.




I Holland har banken ING udviklet en super brugbar AR applikation til Android telefoner - ING Wegwijzer. Når du fotograferer dine omgivelser viser applikationen dig på telefonen den nærmeste ATM. Applikationen er udviklet af SPRX Mobile i samarbejde med et udviklerhold fra ING. Applikationen demonstreres med billed og film nedenfor.












I samme tråd har Amsterdam-baserede Layar i samarbejde med SPRX Mobile den første AR browser som indenfor Hollands grænser (i første omgang) gør dig i stand til at interagere med dine omgivelser. Se den imponerende video nedenfor.



En anden måde at bruge Augmented Reality på er vha. webcam og udprintede ikoner. Holdes ikonerne op foran webcam'et springer der grafik ud på skærmen. Det skal opleves og det gøres det f.eks. på General Electric's Plug Into the Smart Grid, hvor du kan interagere med bla. en vindmøllepark. Er du doven kan du se hvordan det fungerer i filmen nedenfor.



Vores sidste case er fra hjemlige breddegrader og er faktisk en case vi selv står bag konceptuelt og idémæssigt. Det er intet mindre end verdens første brug af Augmented Reality i et banner og som et spil. Her (User: design / PW: design) kan du prøve Microsofts meget succesfulde AR banner, som var en del af dette års SQL kampagne.

Af: Christian Strand

Etiketter: , , , , ,

3 Comments:

  • At 29 juli, 2009 14:55, Anonymous Lars Olesen said…

    Hej med jer. I har et link som ikke virker: Vores sidste case er fra hjemlige breddegrader og er faktisk en case vi selv står bag konceptuelt og idémæssigt. Det er intet mindre end verdens første brug af Augmented Reality i et banner og som et spil. Her (User: design / PW: design) kan du prøve Microsofts meget succesfulde AR banner, som var en del af dette års SQL kampagne.

     
  • At 29 juli, 2009 15:04, Blogger IUM Interactive said…

    Hej Lars,
    jeg har lige tjekket og det virker fint...du skal dog indtaste user og passward før siden åbner.

     
  • At 02 maj, 2011 14:49, Anonymous Affugter said…

    Fremtiden er i vores hånd. Vi skal bare nødt til at fokusere på det, og få det positive så meget som posible.

     

Send en kommentar

<< Home