IUM Interactive

Velkommen til mediabureauet IUM's blog om interaktiv markedsføring. IUM Interactive vil her løbende blogge stort og småt. Blog'en omhandler bla. viral markedsføring, banner markedsføring, mobil markedsføring, e-mail markedsføring og community markedsføring. Abonnér på vores blog på følgende RSS-feed http://iuminteractive.blogspot.com/rss.xml

onsdag, januar 11, 2006

Paradigmeskifte på vej på internettet

Consumer generated content (som denne blog og fænomenet podcasts) og de deraf afledte teknologier (f.eks. RSS-feeds) er stille og roligt ved at revolutionere mediebilledet. På sigt kan det betyde, at onlinemedier, som vi kender dem idag forsvinder fuldstændigt. Allerede idag tillader RSS-teknologien, at man som bruger kan abonnere på et websites content, uden at man behøver at besøge sitet. Det er et paradigmeskifte af rang, og det betyder, at annoncemedierne kan komme til at stå overfor paradokset faldende trafiktal på deres egne sider, men et øget samlet brug af deres content via privatpersoners egne RSS-readers og personaliserede startsider. Denne udvikling er internettets største spillere på forkant med, men spørgsmålet er hvordan content-levenrandørerne kommer til at tjene penge i sådan et scenarie! Tjek http://www.google.com/ig og http://www.live.com/ for hhv. Googles og Microsofts bud på fremtidens personlige website.

Og hvad så med annoncørerne? Hvis der ikke er nogen websites at annoncere på, hvad så? Et af kodeordene kunne være "content". Er contentet godt nok, så skal forbrugerne nok tage det til sig, selvom afsenderen er et varemærke. Herhjemme har MSN netop lanceret et bud på hvordan man som annoncør kan kommunikere i en sådan tilsyneladende reklameløs verden. Hør og abonnér på MSN's MediaCast på http://advertising.msn.dk/mediacast. Det gjorde knap 600 af reklamebranchens interessenter indenfor de første 24 timer! Et andet eksempel er Virgin Atlantic som sidste år lavede en række city-guides som podcasts...selvfølgelig for de destinationer hvor de flyver til. Få inspiration til en rejse (med Virgin Atlantic) på http://virginatlantic.loudish.com/destinations.html.

Kender du til andre eksempler, så del dem med os ved at poste en kommentar til dette indlæg.

Af: Christian Strand

Dette indlæg er oprindeligt posted på www.dia06.dk