IUM Interactive

Velkommen til mediabureauet IUM's blog om interaktiv markedsføring. IUM Interactive vil her løbende blogge stort og småt. Blog'en omhandler bla. viral markedsføring, banner markedsføring, mobil markedsføring, e-mail markedsføring og community markedsføring. Abonnér på vores blog på følgende RSS-feed http://iuminteractive.blogspot.com/rss.xml

onsdag, august 16, 2006

Hvem "ejer" Internettet?

I en rapport fra comScore, kan man se hvordan ejerskabet af de mest besøgte websites på nettet fordeler sig - dvs. hvilke virksomheder/instanser der står bag forskellige netværk af websites, som har flest besøgende worldwide:


Der var nok en del af os der havde troet at Google (og Google-relaterede sider) var det mest besøgte website - eller i hvert fald at det ville ligge højere end Yahoo! Dette er dog ikke tilfældet - Det er Microsoft der ligger nr. 1 over hvem der "ejer" den største bid af nettet (i hvert fald hvis man måler på trafik). Dog skal man selvfølgelig notere sig, at der her er tale om netværk af sider (MS ejer MANGE sider, ligesom også Yahoo og Google gør - og det er altså den samlede trafik for alle siderne der tæller her). Derfor kan listen over de enkelte mest besøgte websites godt se lidt anderledes ud. Hvis vi skal tro Alexa.com's online panel (registreret via Alexa Toolbar), ser denne liste således ud:

Men altså meget skægt at se hvem der "ejer" de største bidder af webben - og tænk på hvilken magt disse virksomheder potentielt set besidder?!

af Rune Kiowsky