IUM Interactive

Velkommen til mediabureauet IUM's blog om interaktiv markedsføring. IUM Interactive vil her løbende blogge stort og småt. Blog'en omhandler bla. viral markedsføring, banner markedsføring, mobil markedsføring, e-mail markedsføring og community markedsføring. Abonnér på vores blog på følgende RSS-feed http://iuminteractive.blogspot.com/rss.xml

onsdag, august 09, 2006

McKinsey: TV mindre effektivt

I en artikel på Advertising Age præsenteres en undersøgelse fra McKinsey & Co. der fortæller, at TV mediet kun vil være 1/3 så effektivt i 2010, som det var i 1990 (http://adage.com/article?article_id=110899).

I en rapport om medieudbredelse produceret til deres Fortune 100 kunder, fortæller McKinsey om et fald på 15% i salgseffekt, 23% fald i reklame seening, 9% opmærksomhedstab pga. multitasking og hele 37% fald i budskabs-effekt pga. "reklame-træthed/mætning" (saturation) - for TV mediet. På trods af dette og en samlet faldende antal TV seere på ca. 50%, er ad spending for TV steget med 40% de sidste 10 år. Ad spending reflekterer dermed i mindre og mindre grad forbrugernes medie-konsumption.

McKinsey argumenterer, at grunden til denne udvikling er en eksplosion i adoption og brug af både ældre og nyere teknologier, så som: cable, PC computers, cellphones, CD players, VCRs, game consoles and the internet, - PDAs, broadband Internet, digital cable, home wireless networks, MP3 players, DVRs. Dvs. at folk bruger mere og mere tid på andre nye medieplatforme end tidligere og tiden går i høj grad fra TV seening. (Noter i øvrigt, at disse nye teknologier i høj grad giver brugeren mere og mere kontrol over mediekanalen og indholdet i denne!) Især yngre generationer fører an i dette skred i mediekonsumptionen - de bruger halvt så meget tid på TV som ældre generationer, og op til 600% mere tid på Internettet. Aldersgruppen 18-26 bruger mere tid online end de gør på TV.

Dette betyder dog ikke nødvendigvis, at budgetterne fuldstændig skal re-allokeres til interaktive platforme. Hvorfor? Amy Guggenheim Shenkan, senior practice knowledge specialist hos McKinsey, giver det noget absurde svar: at der simpelthen ikke er plads nok på Internettet! Sidste år var online ad spend 12,5 mia. dollars. Dette tal stiger i 2007 til mellem 18 og 25 mia. dollars. TV ad spend var på 68 mia. dollars i 2005.

McKinsey anbefaler på baggrund af dette, at medieplannere og andre mediekampagne-ansvarlige, bør arbejde med begrebet "justeret dækning" frem for almindelig dækning, hvor så mange af faktorerne fra deres rapport tages i betragtning som muligt.

Kilde: Advertising Age (http://adage.com/article?article_id=110899)

Af Rune Kiowsky