IUM Interactive

Velkommen til mediabureauet IUM's blog om interaktiv markedsføring. IUM Interactive vil her løbende blogge stort og småt. Blog'en omhandler bla. viral markedsføring, banner markedsføring, mobil markedsføring, e-mail markedsføring og community markedsføring. Abonnér på vores blog på følgende RSS-feed http://iuminteractive.blogspot.com/rss.xml

onsdag, august 08, 2007

2007: året hvor valgkampen går online

Det svirrer i øjeblikket med rygter om et snarligt folketingsvalg, og 2007 kunne godt se ud til at blive året hvor valgkampen "går online".

Vender man blikket mod USA - som er langt foran os når det gælder aggressiv valgkampstrategi - så er valgkampene forlængst gået online, og f.eks. Youtube.com bruges meget aktivt i profileringen af kandidater og synspunkter, ligesom i TV debatter hvor vælgernes spørgsmål til politikerne vises direkte fra videoportalen.

Herhjemme er politikerne og partierne nu ved at finde ud af, at blogs, videoblogs, fora osv. er fantastiske redskaber til at komme i dialog med vælgerne og samtidig udtrykke sine synspunkter og argumentere mere i dybden, end det oftest er muligt i TV-debatter og i nyhedernes "soundbites".

F.eks. kunne vi i TV2 nyhederne igår aftes (d. 7/8) lære om Mogens Lykketofts nye video-blog site, som skal være hans dialogplatform i kampen om vælgerne, ved det forestående valg:

Mogens Lykketofts videoblog: http://www.lykketoft.dk/

Eller se Mogens Lykketofts indtroduktionsvideo:


Vi vil sandsynligvis se, at mange flere politikere og partier finder ud af, at man ikke bare kan nå rigtig mange mennesker via internettet, men at man også kan føre sin valgkamp på andre måder, end det er "tilladt" af TV mediernes begrænsede råderum. Og når undersøgelser efter sidste folketingsvalg viste, at ca. 600.000 vælgere gik på internettet for at søge på politiske emner lige op til valgdagen, er det ekstra interessant at se om de sidste vælgere kan flyttes og sikre sejr fremfor nederlag.

Vi ser frem til en online valg (dog uden dermed at tage stilling til noget politisk budskab ;-)

Af Rune Kiowsky