IUM Interactive

Velkommen til mediabureauet IUM's blog om interaktiv markedsføring. IUM Interactive vil her løbende blogge stort og småt. Blog'en omhandler bla. viral markedsføring, banner markedsføring, mobil markedsføring, e-mail markedsføring og community markedsføring. Abonnér på vores blog på følgende RSS-feed http://iuminteractive.blogspot.com/rss.xml

onsdag, maj 02, 2007

Verdens bedste hjemmesider

I går blev de årlige Webby Awards uddelt til de bedste websites i verden indenfor forskellige kategorier. Vindere og nominerede kan ses her.

Der var mange spændende projekter mellem vinderne, og især Last.fm indenfor kategorien musik synes jeg er værd at nævne. Last.fm fungerer på mange måder som Pandora.com som vi tidligere har omtalt her på bloggen. Du indtaster din favorit artist og så sammensætter Last.fm din egen personlige musikflade. Løbende kan du så finjustere ved at rate de sange der bliver spillet.

I den mere muntre genre finder vi Greenpeace's spoof på Apple som kan ses her. Det er i mine øjne et fantastisk site...og man skal være skarp for at se at man ikke er kommet ind på Apple's website! Med den rette søgemaskineoptimering er der ingen tvivl om at mange potentielle Apple-kunder kunne være blevet narret.

Det er også sjovt at se at en gammel klassiker som HowStuffWorks stadig kan være med. Dette site vandt indenfor kategorierne "Copywriting" og "Education". Her kan du finde svar på alle livets vigtige spørgsmål...hvordan fungerer internettet, hvordan fungerer internettet, hvordan fungerer internettet, og hvordan laver man Jelly Beans?

Kigger vi på den finansielle verden var der også en spændende vinder - nemlig Zopa. Zopa er verdens første "udlåns community", som giver dets brugere mulighed for at låne direkte til hinanden...helt udenom bankerne, men med sikkerhed og garanti. Endnu et eksempel på hvordan internettet er igang med at gøre mellemmændene overflødige...ligesom det er godt på vej til at gøre det indenfor bolig- og bilhandel.

Udover priser for websites blev der også uddelt en række special achievement awards. Her vandt bla. skuespillerinden bag LonelyGirl15, Jessica Lee Rose, og de 2 co-founders af YouTube, Steve Chen og Chad Hurley.

Af: Christian Strand

Etiketter: , , , , ,