IUM Interactive

Velkommen til mediabureauet IUM's blog om interaktiv markedsføring. IUM Interactive vil her løbende blogge stort og småt. Blog'en omhandler bla. viral markedsføring, banner markedsføring, mobil markedsføring, e-mail markedsføring og community markedsføring. Abonnér på vores blog på følgende RSS-feed http://iuminteractive.blogspot.com/rss.xml

torsdag, august 30, 2007

Google...meget andet end search

Vi kender alle til Google’s annonceringsprogram Google AdWords, hvor det er muligt at annoncere på Google’s søgemaskine, søgenetværk og indholdsnetværk. Her bliver kampagnerne, indtil videre, i Danmark afregnet på klikbasis, altså betaler annoncøren et beløb til Google hver gang der bliver klikket på deres annoncer.

Udover denne mulighed tilbyder Google nu også Site-Targeted kampagner. Som navnet måske afslører, vælger annoncøren hvilke websites i Google’s netværk de ønsker at annoncere på. Site-Targeted kampagner afregnes, i modsætning til de klassiske søgeordskampagner på Google AdWords, på CPM basis Der kan vælges mellem forskellige annonceformater, den klassiske tekstannonce kendt fra Google AdWords, en billedannonce eller en videoannonce. De ”nye” annonceformater giver en helt ny mulighed for at udarbejde mere kreative kampagner, hvor annoncøren ikke er begrænset til 95 tegn.

De mange websites i Googles netværk kan udvælges på flere forskellige måder, der kan segmenters på website indhold, specifikke søgeord el. specifikke websites. Det er med andre ord let at segmentere de mange websites, og det gør det let at finde frem til relevante sites for annoncøren. Når det er besluttet hvilke websites der skal annonceres på, kan der yderligere segmenteres på land og browsersprog.

Ulempen for danske annoncører, er at udvalget af dansksprogede sites kan være lidt magert, men Google tilbyder Site-Targeted annoncering på meget interessante internationale websites. Blandt de mere profilerede sider kan nævnes YouTube, LinkedIn og MySpace.

På YouTube vil det være helt oplagt at køre en kampagne for en premierefilm. Ved brug af videoannoncering vil man kunne bruge den allerede udarbejdede filmtrailer. Vores erfaring fortæller os at der kan købes rigtig mange visninger til en meget lav CPM. Og hvis der er god sammenhæng mellem medie og annoncør vil kampagnen helt sikkert opnå rigtig flotte klikrater - selvfølgelig forudsat at det kreative arbejde er i orden.

Af: Andreas Krantz Backe

Etiketter: , , , , ,