IUM Interactive

Velkommen til mediabureauet IUM's blog om interaktiv markedsføring. IUM Interactive vil her løbende blogge stort og småt. Blog'en omhandler bla. viral markedsføring, banner markedsføring, mobil markedsføring, e-mail markedsføring og community markedsføring. Abonnér på vores blog på følgende RSS-feed http://iuminteractive.blogspot.com/rss.xml

torsdag, oktober 12, 2006

Niche TV på nettet - er massekommunikations TV-programmernes tid forbi?

Det engelske firma Narrowstep (http://www.narrowstep.com/) har specialiseret sig i at lave TV på internettet. Det er niche kommunikation, men det virker! For kunder som Land Rover, City of London og den katolske kirke har de lavet internet bårne TV-kanaler, som kommunikerer til de få, men som til gengæld har opbygget en stor seerskare.

I bund og grund er Narrowstops filosofi og forretningsgrundlag en videreudvikling af bloggingtrenden...nu er der bare billeder og lyd der er kommunikationsformen. Produktionsudstyr er idag blevet så billigt, at stort set alle kan lave deres egen internet bårne TV-kanal, og via internettets syndikerede distributionsformer er det relativt enkelt at komme ud til en interesseret og relevant målgruppe. Jeg har som eget eksempel nu selv muligheden for at følge alle mit engelske favoritholds West Hams kampe i Premier League, idet klubben sender dem på deres website http://www.whufc.com/. Før i tiden var jeg afhængig af at DR (eller hvem der nu lige havde rettighederne) valgte at sende en kamp med mit hold...og det gjorde de kun når de mødte et af de store populære hold der kunne få ratings trukket op. Nu kommer indholdet til mig!

Er tiden for tv-produktioner, der samler hele nationen, forbi? Sikkert ikke, men et er i hvert fald givet...hvad der anses for at være gode seertal i 2006 er langt under hvad der var gode seertal i 1990. Udbudet af tv-kanaler er idag så stort at der altid er et alternativ til Krøniken...og det udbud bliver i fremtiden endnu større når de mindre internet bårne TV-kanaler for alvor bryder igennem.

Af: Christian Strand