IUM Interactive

Velkommen til mediabureauet IUM's blog om interaktiv markedsføring. IUM Interactive vil her løbende blogge stort og småt. Blog'en omhandler bla. viral markedsføring, banner markedsføring, mobil markedsføring, e-mail markedsføring og community markedsføring. Abonnér på vores blog på følgende RSS-feed http://iuminteractive.blogspot.com/rss.xml

tirsdag, november 14, 2006

Biograf på nettet?

Lycos netværket har netop lanceret en beta-version af en slags biograf på nettet, som de kalder Lycos Cinema. Det er meget kort fortalt et social networking site baseret på filmoplevelser.

Biograf-aspektet fungerer meget i stil med nVoD conceptet (near video on demand), hvor der hele tiden kører nogle film som starter på bestemte tidspunkter. Man kan så "sætte sig i et ledigt sæde" og vente på at filmen går i gang. Og der er faktisk tale om full length movies. Lycos har købt rettighederne til omkring 1.000 filmtitler, af mere eller mindre kendt karakter. Men idéen er egentlig at produktions- og distributionsselskaber skal kunne seede nye materialer på dette forum og få brugernes feedback.

Det interessante ved Lycos Cinema er kombinationen af "biograf" og chat mellem brugerne. Altså social networking baseret på filmoplevelser og filmentusiasme. Og der er i sagens natur tale om meget stærkt content! (Endnu stærkere end f.eks. trailer-kanalen under Apples Quicktime player). Så det skal blive spændende om Lycos vil satse på deres Cinema og se en take-off i brugertilslutning, eller om det vil dø hen som mange andre halvhjertede forsøg på lignende tiltag.

Lycos Cinema: http://cinema.lycos.com
Læs mere: http://mashable.com/2006/11/13/lycos-cinema-launches-youtube-for-movies/

Af Rune Kiowsky