IUM Interactive

Velkommen til mediabureauet IUM's blog om interaktiv markedsføring. IUM Interactive vil her løbende blogge stort og småt. Blog'en omhandler bla. viral markedsføring, banner markedsføring, mobil markedsføring, e-mail markedsføring og community markedsføring. Abonnér på vores blog på følgende RSS-feed http://iuminteractive.blogspot.com/rss.xml

onsdag, maj 09, 2007

ClubViral - Skandinaviens internationale niche?

ClubViral er netop blevet stiftet - "Skandinaviens første virale filmselskab" - som Markedsføring skriver i dag. Dvs. et selskab af filminstruktører som er eksperter i udvikling og produktion af filmkoncepter, der fungerer viralt - altså social distribueret. Det er et meget spændende initiativ som måske kan danne grundlaget for en skandinavisk niche på det globale marketing marked, hvor vi generelt set nok har stået i skyggen af større markeder og større bureau-hovedkvarterer som har rådet over de (måske) stærkeste kreative personligheder.

Og herhjemme har vi faktisk bevist at vi er meget stærke på det virale område (her kan f.eks. nævnes Quicksilver's "Dynamite Surfing", skabt af Saatchi og Saatchi) - sandsynligvis afstedkommet af de internationalt set meget små reklame- og mediebudgetter vi opererer med, men samtidig øgede krav til effekt. For Viral markedsføring er yderst cost-effektivt, hvis det virker! Og det er en meget svær kreativ øvelse, at skabe en viral succes. Netop derfor er det interessant at vi får et kraftcenter som ClubViral, til udvikling af stærke koncepter.

Dog skal man, i denne viral-hyldest-tid, gøre sig klart, at det er meget vigtigt at kunne integrere virale marketing-tiltag i resten af den strategiske marketing/medie-palette, for at få den rigtige og øgede effekt ud af kampagnen. Viral skal integreres intelligent i medieplanerne over året. Derfor er det også vigtigt, at mediebureauerne, kan håndtere denne nye form for markedsføring, som stiller nye krav til mediestrategisk planlægning og effektmåling.

Hos IUM har vi efterhånden stor erfaring med den medieanalytiske del af viral markedsføring, og har en hel del succeser bag os, bl.a. i samarbejde med nogle af instruktørerne der nu er tilknyttet ClubViral. Vi vil dog gerne lave mange flere, og hilser ClubViral-initiativet velkommen!

Kilde: http://www.markedsforing.dk/artikler/artikel-detalje.aspx?id=070509135143&t=1&b=1&type=n

Besøg ClubViral på nettet: http://www.clubviral.com/

Quicksilver - "Dynamite Surfing" viral film:


af Rune Kiowsky

Etiketter: , ,