IUM Interactive

Velkommen til mediabureauet IUM's blog om interaktiv markedsføring. IUM Interactive vil her løbende blogge stort og småt. Blog'en omhandler bla. viral markedsføring, banner markedsføring, mobil markedsføring, e-mail markedsføring og community markedsføring. Abonnér på vores blog på følgende RSS-feed http://iuminteractive.blogspot.com/rss.xml

tirsdag, oktober 30, 2007

10 interaktive fremtidstrends: 7. Det semantiske web

Det semantiske web er egentlig en gammel idé fra Internettets opfinder Tim Berners-Lee om at hele Internettet kan gøres mere intelligent og måske mere intuitivt ifht. at opfylde brugernes behov. Berners-Lee betragtning går ud på at selvom søgemaskiner f.eks. er i stand til at indeksere det meste af Internettets content, så har de stort set ingen mulighed og evne til at finde de sider som brugerne virkelig har ønsker. Det vil det semantiske web vende om på og en lang række services vil opstå som intelligent kan finde frem til hvad brugerne rent faktisk vil have og hvad f.eks. tankerne bag en søgning på Google er.










Så hvornår kan vi se frem til det semantiske web? En stor del af byggestenene er faktisk allerede på plads, men der går nok stadig nogle år inden det bliver udbredt. Hakia og Powerset er dog eksempler på semantiske søgemaskiner, som er i beta-versioner og som faktisk fungerer ret godt allerede i dag. På dette link kan du se et eksempel på hvordan Hakias søgeresultater på spørgsmålet "Did intelligent life come to earth from space?" ser ud i forhold til søgeresultatern på samme spørgsmål i Google.

Vi tror på det semantiske web!

Af: Christian Strand

Etiketter: , , , ,