IUM Interactive

Velkommen til mediabureauet IUM's blog om interaktiv markedsføring. IUM Interactive vil her løbende blogge stort og småt. Blog'en omhandler bla. viral markedsføring, banner markedsføring, mobil markedsføring, e-mail markedsføring og community markedsføring. Abonnér på vores blog på følgende RSS-feed http://iuminteractive.blogspot.com/rss.xml

fredag, december 28, 2007

Local business ads på Google.dk skader relevansen

Google har for nylig tilføjet local business ads, eller lokale forretningsresultater på dansk, i deres organiske indeks. De nedenstående screendumps viser hvorledes local business ads indgår i søgeresultaterne på Google.dk. Det grafiske element gør søgeresultaterne langt mere visuelt interessante, og fanger hurtigt brugernes opmærksomhed.





De lokale forretningsresultater er et forfriskende pust i søgeresultaterne, de har bare et væsentligt problem, de er ikke særlig relevante. Ovenstående eksempel fra Google.dk viser en søgning efter "frisør københavn". I de lokale forretningsresultater bliver vi præsenteret for 2 relevante frisører men også Frederiksberg Hospital, et resultat der er fuldstændig irrelevant ifm. søgningen efter "frisør københavn".









Det andet eksempel er en søgning efter "Aalborg København". Hvor brugeren typisk søger efter transport muligheder mellem Aalborg og København. Resultaterne i de lokale forretningsresultater, viser virksomheder i København hvor Aalborg indgår i firmanavnet. De to eksempler viser at de lokale forretningsresultater endnu ikke viser samme relevante resultater som vi finder i både det organiske og betalte indeks.



Konklusionen er at de lokale forretningsresultater endnu ikke har en kvalitet der bidrager positivt til søgeresultaternes kvalitet, da den manglende relevans skader brugeroplevelsen markant. Søgemaskinernes forretningsgrundlag er at levere relevante søgeresultater, hvilket de lokale forretningsresultater bestemt ikke bidrager med, tværtimod. Når det er sagt, vil de lokale forretningsresultater når de bliver lige så relevante som de organiske søgeresultater bidrage positivt til brugernes oplevelse af søgemaskinen.

Af: Andreas Backe

Etiketter: , , ,